Categorie├źn
Zoeken
Aanmelden Nieuwsbrief
Aanmelden

CURSUS PROGRAMMA DE QUILTKOFFER 2016/2017

Seizoencursussen:

 • Beginnerscursus log Cabin
Bij deze cursus leer je de basisbeginselen voor patchwork/quilten. De volgende onderwerpen komen aan bod:
 • Log Cabin en een aantal van zijn variaties:
 • Doorpitten (quilten);
 • Appliqueren;
 • Basiskennis Patchwork/quilten.Dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur of dinsdagavond van 19.30 tot 21.30:  20 sept., 18 okt., 15 nov., 17 jan., 14 feb., 21 mrt.
  Kosten: € 75,00 totaal 6 lessen
  Lesgevende: Klaske Witteveen
 •  
 • Vervolgcursus Sampler
Deze cursus is een goede aanvulling op de beginnerscursus. U zult diverse patchwork technieken leren. Deze verschillende technieken worden verwerkt in een quilt, een sampler (dit betekent een verzameling).

Dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur: 20 sept., 18 okt., 15 nov., 13 dec., 17 jan., 14 feb., 21 mrt. en 18 april.
Kosten: € 100,00 totaal 8 lessen
Lesgevende: Klaske Witteveen
 • Medaillon   
Deze quilt bestaat uit verschillende technieken. We werken vanuit een middenblok. Hier komen diverse randen omheen. Aan bod komen de volgende termen: Feather Star, vliegende ganzen, dresden plate, acht puntige ster, appliceren en seminol.
Vrijdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur: 30 sept., 21 okt., 18 nov., 20 jan., 17 feb., 24 mrt.
Kosten: € 75,00 totaal 6 lessen 
 
 • Koning Willem
Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met verschillende variaties Marinierscompass. Van deze cirkels maken we èèn quilt.
Dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur: 20 sept., 18 okt., 15 nov., 13 dec., 17 jan., 14 feb., 21 mrt.
Kosten: € 87,50 totaal 7 lessen


WORKSHOPS
 • Zen Quilting
Zen Quilting is zentangles tekenen met de naaimachine op stof in plaats van met een zwarte pen op papier. Je begint eerst op papier, waarna je de zentangle overbrengt op de stof en de tangle vervolgens verder uitwerkt op de naaimachine (die op een free-motion stand staat). Alles is mogelijk met Zen Quilting. Zentangles tekenen is iets wat iedereen kan, of je nu goed kunt tekenen of niet. Het is vooral erg leuk om te doen en het geeft een gevoel van ontspanning.
Zaterdag 1 oktober van 10.00 tot 15.30 uur
Kosten € 47.50
Lesgevende: Miranda
 • Workshop onderhoud Singer Featherweight
Heb jij ook zo`n mooie Singer Featherweight naaimachine. Dan is deze workshop zeker iets voor jou. We gaan het onderhoud van de machine doen, dus helemaal schoonmaken, oliën en smeren, de onderdraadspanning regelen en daarna de bovendraadspanning. We stellen de hoogte van de motor af, zodat de riem precies goed zit; niet te strak en niet te los. De machientjes en de voetpedalen worden gecontroleerd op de aanwezigheid van condensatoren. Tegelijk bespreken we waar je op moet letten om problemen te voorkomen en oefenen we het verwijderen van draad bij het spoelhuissysteem. Dan komt het beroemde Zenuwenschroefje in beeld!
 
Voor iedere deelnemer is voldoende tijd en aandacht. Technische kennis is niet
vereist en ook voor beginnende FW-liefhebbers is deze workshop zeer geschikt.
 
Na de lunch werkt iedereen aan een projectje en loopt Francis rond om te helpen en
vragen te beantwoorden.
 
De bedoeling is dat je met een werkend en veilig machientje komt. Heb je daar vragen over, mail dan vantevoren met Francis om te overleggen. Eventueel kan zij dan een veilig voetpedaal uitlenen of reserve-onderdelen meenemen.
 
Zaterdag 19 november van 10.00 tot 15.30 uur
Kosten: € 42.50
 • Quiltkoffertje
Een leuk en handig stoffen koffertje, waarin je al je quilt- en naaiattributen in kunt bewaren en meenemen. Met zakjes en vakjes (naar smaak) voor bijvoorbeeld je naalden, klosjes, pennen en scharen.
Je krijgt bij opgave alvast wat huiswerk, zodat we je op de workshopdag zelf een goed eind op weg kunnen helpen met (het in elkaar zetten van) het Quiltkoffertje.
Zaterdag 3 december van 10.00 tot 15.30 uur;
Kosten: €37,50
Lesgevende: Anita van der Es en Jellie Jonker
 • Machinaal Quilten
Om een quilt machinaal te quilten is veel oefenen erg belangrijk om de techniek uiteindelijk goed te beheersen. In deze workshop krijgt u allerlei tips en patronen om te oefenen met het machinaal quilten. Voordat u een quilt machinaal door kunt quilten is kilometers maken een must. Verwacht dan ook niet dat u met een prachtige quilt naar huis gaat, maar met een oefenlap.
Zaterdag 8 oktober  van 10.00 tot 15.30 uur.
Kosten: € 37,50
Lesgevende: Anita van der Es
 • Jellyroll quilt
Heeft u ook nog zo`n mooie Jelly Roll liggen of het plan gehad om èèn te kopen, maar nog geen idee wat u ervan maken wilt. Tijdens deze workshop gaan we de Jelly Roll uitrollen en een start maken met het verwerken van een Jelly Roll tot een quilt.
Zaterdag 15 oktober van 10.00 tot 15.30 uur.
Kosten: € 37,50
 • Cathedral Window
Cathedral Window is een mooie quilt as you go techniek. Tijdens de workshop kun je een begin maken met bijv. een naaldenmapje of een tas.
 
Vrijdag 28 oktober van 9.30 tot 12.00
Kosten € 15,00
 
 • Handwerk/quilt tasje
Tijdens deze workshop maak je een handwerk/quilt tasje, waar je met gemak al je quiltbenodigdheden in mee kunt nemen. Alles bij elkaar in èèn tas. Met open en dichte vakken. Sluitbaar met een rits. Door thuis de stoffen al op maat te snijden, kom je met dit tasje een heel eind klaar tijdens de workshop.
Zaterdag 22 oktober van 10.00 tot 15.30 uur
Kosten € 37,50
 • Hexablom Tas
De Hexablom tas makke troch Klaske. De workshop is in twee ochtenden verdeeld. De eerste ochtend worden beide vouwtechnieken uitgelegd en kun je aan de slag met je huiswerk. De tweede ochtend krijg je uitleg over het in elkaar zetten van de tas. Hier kun je dan een start mee maken.
Datum in overleg.
Kosten € 30,00 incl. patroon
 
 • Workshop Kartonage  
Tijdens deze workshop maak je eerst een Tissue doos om de basis kartonage een beetje onder de knie te krijgen. Daarna kun je kiezen voor een schrijfmapje of naaldenmapje. De workshop is inclusief een karton pakket voor de Tissue doos. Stof voor de tissue doos en het mapje kun je zelf meenemen of aanschaffen tijdens de workshop.
Datum in overleg.
Kosten  € 22,50 (excl. karton pakket voor het schrijfmapje of naaldenmapje)
 • Workshop Kartonage (gevorderd) 
Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een doosje. Er zijn verschillende maten mogelijk. De workshop is exclusief kartonage pakket. Deze kun je aanschaffen tijdens de workshop.

Datum in overleg.
Kosten € 17,50 (excl. Materiaal
 
 • Workshop Kartonage Quilt werkmap
Tijdens deze workshop ga je aan de slag voor een mooie werkmap waarin een strijkbord en snijmat verwerkt is. De workshop is inclusief het kartonage pakket met strijkbord en snijmat. De benodigde stof kun je zelf meebrengen of aanschaffen tijdens de workshop.
Vrijdag 23 september van 9.00 tot 12.00
Kosten: € 44,00
 
 • Workshop Grote of kleine naaidoos 
Tijdens deze workshop kun je de grote of kleine naaidoos maken. De workshop is exclusief materiaal, zodat je nog kunt kiezen welke naaidoos je wil maken. De benodigde stof kun je zelf meebrengen of aanschaffen tijdens de workshop.
Zaterdag 24 september van 10.00 tot 15.00 uur
Kosten € 37.50
 • Glas in lood Tulp
Een klein quiltje om de tecniek glas in lood uit te proberen. De workshop is inclusief het benodigde glas in lood band.
 
Vrijdag 11 november van 9.30 tot 11.30
Kosten € 19,50
    
QUIILTBEE
 • Quiltkofferinloop Bee
De eerste vrijdag van de maand is er de Quiltkoffer inloop Bee. Tijdens de Bee kun je lekker aan de slag met je eigen quiltwerkje, onder het genot van koffie/thee en wat lekkers en een gezellig praatje. Je hoeft je niet op te geven, maar kunt komen wanneer je zin en tijd hebt. Er is plaats voor iedereen, dus schroom niet en kom gezellig langs!
Vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00: 2 sept., 7 okt., 4 nov., 2 dec., 6 jan., 3 feb., 3 mrt., 7 april, 5 mei, 2 juni en 7 juli.
Kosten € 2,50

 
 • UFO club
Ufo`s (un finished objects) wie heeft ze niet! Zowel bij de Quiltkoffer en wolwinkel het Zwarte Schaap liggen veel onafgemaakte projecten en komen we ze veel tegen bij onze klanten. Daarom organiseren we gezamenlijk op donderdagmiddag de UFO club. Iedereen kan hier komen om zijn projecten af te maken. Dit werkt stimulerend en is gezellig! Je kunt mekaar helpen en inspireren.
Iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30
Kosten € 2,50