Categorie├źn
Zoeken
Aanmelden Nieuwsbrief
AanmeldenBella Rosa
De quilt lijkt erg ingewikkeld, maar door op een ondergrond te naaien valt dit eigenlijk heel erg mee. Bovendien krijg je handige tips voor het naaien die je ook in andere quilts prima toe kunt passen. De inspiratie voor de quilt komt uit het boek Bella Bella van Norah Mc Meeking, maar het patroon is opnieuw getekend om de quilt kleiner te kunnen maken. Ook het ontwerpen van de quilt komt aan de orde, wat vervolgens voor de liefhebbers weer mogelijkheden biedt voor het ontwerpen van een eigen quilt.
Datum: zaterdag 18 maart van 10.00 tot 15.30 uur
Kosten: € 37,50
Lesgeefster: Janny van der Kloet


Machinaal Quilten

Om een quilt machinaal te quilten is veel oefenen erg belangrijk om de techniek uiteindelijk goed te beheersen. In deze workshop krijgt u allerlei tips en patronen om te oefenen met het machinaal quilten. Voordat u een quilt machinaal door kunt quilten is kilometers maken een must. Verwacht dan ook niet dat u met een prachtige quilt naar huis gaat, maar met een oefenlap.
Datum 25 maart
Kosten: € 37,50
Lesgevende: Anita van der Esfoto van De Quiltkoffer.

Onderhoud Singer Featherweight

Heb jij ook zo`n mooie Singer Featherweight naaimachine. Dan is deze workshop zeker iets voor jou. We gaan het onderhoud van de machine doen, dus helemaal schoonmaken, oliën en smeren, de onderdraadspanning regelen en daarna de bovendraadspanning. We stellen de hoogte van de motor af, zodat de riem precies goed zit; niet te strak en niet te los. De machientjes en de voetpedalen worden gecontroleerd op de aanwezigheid van condensatoren. Tegelijk bespreken we waar je op moet letten om problemen te voorkomen en oefenen we het verwijderen van draad bij het spoelhuissysteem. Dan komt het beroemde Zenuwenschroefje in beeld!
 
Voor iedere deelnemer is voldoende tijd en aandacht. Technische kennis is niet vereist en ook voor beginnende FW-liefhebbers is deze workshop zeer geschikt.
 
Na de lunch werkt iedereen aan een projectje (verrassing!) en loopt Francis rond om te helpen en vragen te beantwoorden.
 
De bedoeling is dat je met een werkend en veilig machientje komt. Heb je daar vragen over, mail dan vantevoren met Francis om te overleggen. Eventueel kan zij dan een
veilig voetpedaal uitlenen of reserve-onderdelen meenemen.
 
Zaterdag 8 april van 10.00 tot 15.30 uur
Kosten: € 42.50

Als je wil deelnemen aan èèn van deze workshops, dan kun je aanmelden via de mail info@quiltkoffer.nl.